5 razlogov za udeležbo na virtualnih sejmih

Virtualni sejem kot vrsta dogodka v spletnem okolju nudi prostor za mreženje in komunikacijo. Govorci ali razstavljavci lahko v klepetalnicah ali na spletnih sestankih neposredno stopijo v stik z obiskovalci. Na globalnem trgu so virtualni sejmi prisotni že nekaj časa, njihov pravi pomen pa se je izkazal šele med pandemijo, ko so bili tradicionalni sejmi odpovedani. Čeprav se obiskovalci in razstavljavci ne morejo povezati osebno, virtualni sejmi ponujajo številne prednosti.

1. Kontakt na klik

Prva prednost virtualnih sejmov je, da lahko obiskovalci preko klepeta v živo in klepetalnic z razstavljavci neposredno navežejo stik in jim pošiljajo povpraševanja. Ob tem pa razstavljavci na spletu niso omejeni s prostorom in lahko predstavijo širok nabor izdelkov.

2. Fleksibilnost

Prednost virtualnih sejmov je tudi ta, da lahko do njih dostopate kjerkoli. Za povezavo na sejem potrebujete le pametno napravo in dobro internetno povezavo.

3. Večji doseg

V sklopu virtualnih sejmov lahko razstavljavci dosežejo širšo skupino potencialnih kupcev svojih izdelkov, saj imajo tako sami kot obiskovalci priložnost, da sejemske vsebine delijo s prijatelji, znanci in poslovnimi partnerji. Poleg tega je število obiskovalcev na tradicionalnih, fizičnih sejmih omejeno, na virtualnih sejmih pa ni.

4. Nižji stroški

Verjetno ena najpomembnejših prednosti virtualnih sejmov je zagotovo prihranek denarja. Potnih stroškov in stroškov nastanitve ni, poraba materiala pa se zmanjša. Ker nismo vezani na določeno geografsko lokacijo, se izognemo tudi izpustom v zrak, ki nastanejo ob potovanju, in s tem zmanjšamo negativni vpliv na okolje.

5. Obstojnost vsebin

Ena od glavnih prednosti virtualnih sejmov je, da vsebine ostanejo na spletu tudi po zaključku spletnega dogodka. Vsaka prezentacija, klepet ali intervju se lahko posname in shrani ter (po želji) deli na spletu.

Če vas je zamikalo, da bi se tudi sami udeležili virtualnega sejma, imate trenutno odlično priložnost, da obiščete AHK Industrial Suppliers Forum 2020 – največji virtualni sejem dobaviteljev v Evropi, ki bo potekal 19. novembra 2020.

Avtorica: Annika Wohlleber