Viessmann | Ustvarjamo bivalne prostore za prihodnje generacije

Viessmannova korporativna filozofija predstavlja odgovornost, ki jo prevzemamo v naši družbi. Ta trditev je od časa izbruha pandemija COVID-19 še kako pomembna. Viessmann je v ta namen razvil inovativno in učinkovito zasnovo za optimalno kakovost zraka v šolah, pisarnah, zdravstvenih ambulantah in podobno.

Svež in predvsem čim bolj čist zrak v prostoru je danes pomembnejši kot kdajkoli prej. Hkrati preprečuje rast plesni in ščiti gradbeno substanco. Rekuperacija toplote lahko prihrani tudi stroške ogrevanja in zaščiti podnebje v ogrevalnem obdobju. Viessmann ustvarja in ohranja bivalne prostore za prihodnje generacije – z inovativnimi sistemi za čiščenje zraka in prezračevanje.

Šole imajo pomembno vlogo v naši družbi. Pouk iz oči v oči in motivacijsko izobraževanje v razredni skupini sta bistvenega pomena za razvoj naših otrok. Hkrati dajejo samo odprte šole staršem možnost, da gredo na delo. Ne glede na socialne in ekonomske vidike pa je ena stvar najpomembnejša: zdravje otrok in učiteljev.

Vitovent 200-P – inovativna rešitev prezračevanja za šole, pisarne in zdravstvene ambulante

Brez prezračevalnih sistemov je kakovost zraka v šolah in drugih prostorih, kjer se zbirajo ljudje, nezadostna. To ima negativne posledice za zdravje, dobro počutje in učno učinkovitost. Pandemija COVID-19 je o tem bistveno dvignila ozaveščenost in podjetje Viessmann spodbudila k razvoju inovativne naprave za čiščenje zraka Vitovent 200-P. Ta zagotavlja, da se lahko kljub pandemiji nadaljujejo osnovna dela v javnih objektih, zlasti v šolskih razredih. Hibridna prezračevalna enota združuje dve funkciji: očisti prostorski zrak aerosolov in drobnega prahu ter hkrati oskrbi prostor s svežim zunanjim zrakom.

K izboljšanju notranje klime prispevajo:

  • filter HEPA, ki filtrira fin prah, cvetni prah, bakterije in 99,99 odstotka vseh virusov.
  • Nizke koncentracije CO2 in VOC (VOC = hlapne organske spojine).
  • Obnavljanje vlage preprečuje, da bi bil notranji zrak preveč suh.
  • Svež in čist zrak je enakomerno razporejen po prostoru.

Svež zrak samodejno in ob pravem času

Vitovent 200-P uporablja tako imenovano načelo izpodrivanja zraka: neposredno in stalno kroženje zraka je zagotovljeno z dovodom svežega zraka na tla in lastnim vzgonskim tokom telesa. Posledično se izrabljeni zrak dvigne, nato dovaja v naprave, kjer se očisti in obogati s svežim zunanjim zrakom, preden se kot svež zrak na tleh dovaja nazaj v prostor.

Inteligentni senzorji nenehno merijo koncentracijo CO2 v prostoru, pri čemer se količina zraka samodejno prilagodi. Zato ni treba nastavljati časovnih programov. Stalni dovod svežega zraka z rekuperacijo toplote in vlage zagotavlja udobno učno vzdušje in dobro kakovost zraka na energetsko učinkovit način tudi brez prezračevanja oken.

Po obsežnem testiranju s strani TÜV Rheinland je bila potrjena tudi skladnost Vitovent 200-P s strukturnimi in higienskimi zahtevami VDI 6022-1 za prezračevanje in klimatizacijo.

Fundacija Viessmann je podarila 50 naprav za čiščenje zraka za zaščito pred COVID-19

Fundacija Viessmann je v letu 2021 v Nemčiji predala že okoli 50 naprav za čiščenje zraka socialnim ustanovam in šolam, vključno s šolo za medicinske sestre Frankenberg, bolnišnico Immanuel v Berlinu in šolo Sachsenhausen Center. Izkušnje z napravami Vitovent 200-P so vedno pozitivne.

Okrajni svetnik Tobias Dollase, vodja šolskega in športnega oddelka Kerstin Gaebel, Matthias Talkowsky, projekt Vitovent pri Viessmannu, učitelj dr. Dorothee Series, študent Tirzah Adjei in ravnatelj Stefan Welde (z leve). Foto: Viessmann.

 

105 let delovanja podjetja Viessmann – usmerjeni v družbeno odgovorno prihodnost

Tradicionalno je Viessmann poznan kot proizvajalec ogrevalne tehnike. Podjetje se je do danes nenehno razvijalo kot ponudnik rešitev za celotne bivalne prostore. Trajnostne rešitve podjetja Viessmann zagotavljajo optimalno prostorsko temperaturo in kakovost zraka.

Z integriranimi rešitvami povezujemo proizvode, platforme, digitalne in uporabniške storitve v podnebne rešitve, usmerjene v prihodnost.

Pri razvoju proizvodov in storitev smo usmerjeni na učinkovito rabo energije, pri čemer svoje partnerje in stranke podpiramo pri zniževanju stroškov in varovanju naravnih virov ter okolja.

Kot družinsko podjetje v četrti generaciji razmišljamo dolgoročno: ustvarjamo bivalna okolja za prihodnje generacije. Ta vodilna smernica označuje dejanje vseh 12.750 članov velike družine Viessmann v več kot 74 državah, tudi v Sloveniji.

Avtor: Viessmann Slovenija