Medex – Poznate skrivnosti dolge mladosti?

Poletje je čas, ko se narava prebudi v svojem polnem sijaju, dnevi so daljši, vreme toplejše in življenje se nekoliko upočasni. To je idealen čas, ko se lahko zazremo vase, se posvetimo svojemu telesu in duhu ter malo preučimo svoje življenjske navade. Razmislimo o prehrani, gibanju, duševnem zdravju in kako vse to vpliva na nas […]

Poletje je čas, ko se narava prebudi v svojem polnem sijaju, dnevi so daljši, vreme toplejše in življenje se nekoliko upočasni. To je idealen čas, ko se lahko zazremo vase, se posvetimo svojemu telesu in duhu ter malo preučimo svoje življenjske navade. Razmislimo o prehrani, gibanju, duševnem zdravju in kako vse to vpliva na nas v tem trenutku, še bolj pa kakšne bodo posledice trenutnega načina življenja v obdobju starosti.

Na staranje lahko vplivamo sami

Najnovejše raziskave, pa tudi modrosti naših babic, nam povedo, da lahko tudi na hitrost biološkega staranja svojega telesa sami bistveno vplivamo. Vsa naša vitalnost in življenjska energija izvirata iz dobrega delovanja naših celic. Za ohranjanje mladosti in vitalnosti pozno v starost moramo čim več narediti že po 30. letu, a nikoli ni prepozno – starost je neizogibna, staranje ni! Dejstvo je, da danes živimo dlje, a se nam tveganje za številne kronične bolezni vsako desetletje življenja drastično povečuje, od srčno-žilnih bolezni, artritisa, demence, sladkorne bolezni do različnih vrst raka. S staranjem se namreč povečuje količina napak v DNK, kar privede do nepravilnega delovanja posameznih celic, tkiv in na koncu organov. Gre za proces biološkega staranja, ki je pri nekaterih hitrejši, pri drugih počasnejši, odvisno delno od podedovanih genov, močno pa tudi od življenjskega sloga in prehrane.

Vsa skrivnost mladosti je v naših celicah

Nekatera živila jih pomlajujejo in obnavljajo, pa varujejo pred prostimi radikali in vsiljivci. S hrano in prehranskimi dopolnili je mogoče vplivati na boljšo zbranost, miselno vztrajnost, okrepiti spomin, popravljati glavobole in migrene, nespečnost in depresije. Mnogi so prepričani, da je po 65. letu vsega konec. A raziskave kažejo, da je mogoče z redno, uravnoteženo in mešano prehrano, v kateri so vse hranilne in zaščitne snovi živalskega in rastlinskega izvora, ohraniti relativno mladostnost in dober imunski sistem tudi v pozni kronološki starosti. In še nečesa se moramo zavedati: mladosti v telesu ne merimo zgolj z leti in gubicami, temveč z ustvarjalno energijo, voljo, zagnanostjo in vztrajnostjo, da izpolnimo cilje. Mladost je torej v krvi, ki po žilah s kisikom oplaja vse celice našega telesa, iskri možgane, budi želje in veselje, krepi mišice in kosti, gladi našo kožo. Vse to je mogoče! Skrivnost mladosti v telesu je v gibanju, radosti nad življenjem in – v hrani. V skrbi za popolno paleto hranil, s katerimi pomlajujemo naše celice, jih varujemo in oskrbujemo z gorivom, da lahko ustvarijo dobro življenjsko energijo.

Pomagajmo si s kakovostnimi prehranskimi dopolnili

Na žalost pa je življenjski tempo pogosto prehiter, da bi uspeli paziti na vse elemente zdravega načina življenja, zato so tu kakovostna in naravna prehranska dopolnila, ki nas lahko podprejo v bolj stresnih obdobjih. Eden izmed njih je tudi Beelixir™ iz Medexa, prehransko dopolnilo za upočasnitev biološkega staranja celic in celotnega organizma. Vsebuje edinstveno formulo ROYAL YOUTH™, ki jo sestavljata matični mleček in zaščitena oblika reduciranega NAD, ki je enkapsulirana v čebelji vosek in palmine maščobe za zaščito pred razgradnjo v želodcu ter zaščitena pred oksidacijo s stabilizirano obliko klorofila. Na ta način se dobro absorbira in je neposredno na voljo celičnim procesom. Formulo ROYAL YOUTH™ sestavlja še koencim Q10, ki sodeluje pri proizvodnji celične energije, deluje kot antioksidant, pomemben pa je tudi pri podvajanju in popravljanju DNK. Tako kot s starostjo upada raven NAD v telesu, upada tudi raven koencima Q10, zato je koristno poskrbeti za dodaten vnos v telo. Poleg teh ključnih sestavin pa Beelixir™ vsebuje cink in vitamin D, ki imata vlogo pri delitvi celic. Cink sodeluje pri sintezi DNK in beljakovin ter pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin D pa v številnih fizioloških procesih (zdravje kosti, zob, mišic, imunski sistem … ). Pomanjkanje tega vitamina vpliva na spremenjeno izražanje genov. Beelixir™ vsebuje tudi tiamin (vitamin B1), ki pripomore k sproščanju energije pri presnovi in k delovanju živčnega sistema ter ima vlogo pri delovanju srca.

Izkoristimo torej čas za refleksijo in nov začetek, s ciljem izboljšanja našega zdravja in kakovosti življenja, a ne pozabimo tudi uživati v tem (pre)kratkem poletju ????!

Avtor: Medex d.o.o.